Uw website responsive laten maken

Mobiele apparaten zijn tegenwoordig niet meer uit ons leven weg te denken. Hoe vaak bezoekt u nog een website met computer of laptop in verhouding tot  uw Tablet of mobiele telefoon? Daarom is Google nu bezig om voor mobiele apparaten geoptimaliseerde websites te gaan belonen! Door middel van optimalisatie is zal uw website hoger in de zoekresultaten komen, en websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten zullen lager in de zoekresultaten weergegeven worden. Het is daarom erg belangrijk dat uw website goed word weergegeven op zowel tablets als mobiele telefoons.

Google beloont niet alleen de websites die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten door ze voorrang in de zoekresultaten bij mobiele apparaten te geven, het zorgt er dus ook voor dat websites die niet geoptimaliseerd zijn lager in de zoekresultaten voor mobiele apparaten komen. Daarom is website optimalisatie zo belangrijk bij mobiele apparaten.

Er veranderd door deze update dus niets aan uw zoekmachine positie voor de pc.*

Waarom wordt mijn website niet goed weergegeven op mobiele apparaten?mobiel optimalisatie

De reden is heel simpel: een mobiel apparaat maakt gebruik van hele andere resoluties als gewone computer beeldschermen. De meeste computerschermen gebruiken 1920×1080 als standaardresolutie, daarbij is het scherm ook horizontaal georiënteerd, waar een mobieltje verticaal georiënteerd is. U kunt daarbij wel begrijpen dat een horizontaal georiënteerde website niet goed zal worden weergegeven op een mobieltje. Het resultaat van een niet-geoptimaliseerde website op een mobieltje is dan ook dat u als gebruiker veel moet scrollen en zoomen om alles goed te kunnen bekijken.

Het nieuwe “Responsive” webdesign is de toekomst. Een mobiele website met de look & feel van een App

Zoals de bovenstaande kop al zegt is het erg gemakkelijk als een gebruiker op een mobiel apparaat gebruik kan maken van grote duidelijke knoppen, teksten, titels, invoervelden en verzendknoppen. Net als een App werkt dit heel erg gemakkelijk en kan de gebruiker zonder zoomen en veel scrollen door de webpagina’s bladeren en/of producten kopen.

Ook wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van zogenaamde “drop-down menu’s” en gegroepeerde pagina’s. Dat wil zeggen dat het menu vaak bovenaan de website weergegeven word als balk en waarbij er na het klikken of dan wel drukken op deze knop een sub-menu uit schuift met pagina’s. Zo bespaart men niet alleen ruimte voor de weergave van andere dingen op de mobiele website; men weet ook precies wat het menu is.

Het menu kan ook ‘vast gezet’ worden aan de bovenkant van de pagina. Zo krijgt de gebruiker al helemaal het gevoel dat hij/zij een app gebruikt. Het startmenu van uw website altijd bovenaan in beeld. Voor een aantal voorbeelden hiervan gaat u met uw mobiele apparaat naar één van onze websites in onze portfolio.

Ik wil mijn website responsive laten maken, maar moet ik dan een hele nieuwe website laten maken?

In 90% van de gevallen kunnen we gewoon werken met wat er al is: We optimaliseren uw CSS en jQuery voor mobiele apparaten. Dit houd in dat u verder niets hoeft te doen. Daarnaast scheelt het ook erg in de kosten!

Vraag nu de gratis Quick scan aan!

Wij checken uw website op een aantal punten waaronder mobiele bereikbaarheid. Op basis daarvan kunnen wij u een verbeterplan bieden en deze voor u uitvoeren.

We checken uw website bijvoorbeeld op onderstaande punten:

  • Snelheid / paginasnelheid
  • Veiligheid
  • Mobiele bereikbaarheid / mobiele weergave (Lees bovenstaand artikel!)
  • Inkomende links
  • Hoeveelheid content op uw website
  • Social media gebruik

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
058 – 744 00 91